UWAGA!

Polskie Normy zamieszczone na tym serwerze chronione są prawem autorskim.

Pliki nie mogą być kopiowane, drukowane w całości i udostępniane w jakiejkolwiek formie.


Wyszukaj normę:
Normy >> 67 >> 67.060 >>
Numer normyTytuł normy
pn-en_iso_20483_2014-02_ap1_2015-08e2015.08.24 POPRAWKA do POLSKIEJ NORMY ICS 67.060 PN-EN ISO 20483:2014-02/Ap1 Ziarno zbóż i nasiona roślin strączkowych Oznaczanie zawartości azotu i przeliczanie na zawartość białka surowego Metoda Kjeldahla  Copyright by PKN, Warszawa 2015 nr ref
pn-en_16618_2015-06eAnaliza żywności Oznaczanie akryloamidu w żywności metodą chromatografii cieczowej w połączeniu z tandemową spektrometrią mas (LC-ESI-MS/MS)
PN_EN_ISO_16050_2011_UArtykuły żywnościowe -- Oznaczanie aflatoksyny B1 i sumy aflatoksyn B1, B2, G1 i G2 w zbożach, orzechach i produktach z nich otrzymanych -- Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej
PN_EN_15851_2010_UArtykuły żywnościowe -- Oznaczanie aflatoksyny B1 w żywności na bazie zbóż dla niemowląt i małych dzieci -- Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego i detekcją fluorescencyjną
PN_EN_15891_2010_UArtykuły żywnościowe -- Oznaczanie deoksyniwalenolu w zbożach, przetworach zbożowych oraz żywności na bazie zbóż dla niemowląt i małych dzieci -- Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego i detekcją UV
PN_EN_15850_2010_UArtykuły żywnościowe -- Oznaczanie zearalenonu w żywności na bazie kukurydzy dla niemowląt, mące jęczmiennej, mące kukurydzianej, polencie, mące pszennej oraz żywności na bazie zbóż dla niemowląt i małych dzieci -- Metoda HPLC z oczyszcz
PN_EN_15851_2012Artykuły żywnościowe Oznaczanie aflatoksyny B1 w żywności na bazie zbóż dla niemowląt i małych dzieci Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego i detekcją fluorescencyjną
PN-EN_15891_2010PArtykuły żywnościowe Oznaczanie deoksyniwalenolu w zbożach, przetworach zbożowych oraz żywności na bazie zbóż dla niemowląt i małych dzieci Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego i detekcją UV
PN-EN_15850_2010PArtykuły żywnościowe Oznaczanie zearalenonu w żywności na bazie kukurydzy dla dzieci, mące jęczmiennej, mące kukurydzianej, polencie, mące pszennej oraz żywności na bazie zbóż dla niemowląt i małych dzieci Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powin
PN_EN_ISO_6540_2010_UKukurydza -- Oznaczanie wilgotności (rozdrobnionego i całego ziarna)
pn-en_iso_6540_2010pKukurydza Oznaczanie wilgotności (rozdrobnionego i całego ziarna)
pn-en_iso_17715_2015-01eMąka pszenna (Triticum aestivum L.) Metoda amperometryczna pomiaru uszkodzenia skrobi
pn-en_iso_5530-1_2015-01e_kolorMąka pszenna Fizyczne właściwości ciasta Część 1: Oznaczanie wodochłonności i właściwości reologicznych za pomocą farinografu
pn-en_iso_5530-2_2015-01eMąka pszenna Fizyczne właściwości ciasta Część 2: Oznaczanie właściwości reologicznych za pomocą ekstensografu
PN_EN_ISO_5529_2010_UPszenica -- Oznaczanie wskaźnika sedymentacyjnego -- Test Zeleny'ego
pn-en_iso_21415-2_2015-12e_kolorPszenica i mąka pszenna Ilość glutenu Część 2: Oznaczanie glutenu mokrego i indeksu glutenu za pomocą urządzeń mechanicznych
PN_EN_ISO_3093_2010_UPszenica, żyto i mąki z nich uzyskane, pszenica durum i semolina -- Oznaczanie liczby opadania metodą Hagberga-Pertena
PN_EN_ISO_11747_2012_URyż -- Oznaczanie oporności na wytłaczanie ziarn ryżu po ugotowaniu
PN_EN_ISO_11746_2012_URyż -- Wyznaczanie charakterystyki biometrycznej ziarn
pn-en_iso_6647-1_2015-06eRyż Oznaczanie zawartości amylozy Część 1: Metoda odwoławcza
pn-en_iso_6647-2_2015-06eRyż Oznaczanie zawartości amylozy Część 2: Metoda rutynowa
pn-en_iso_17718_2015-01e_kolorŚruta całoziarnowa i mąka z ziarna pszenicy (Triticum aestivum L.) Oznaczanie właściwości reologicznych jako funkcji miesienia i wzrostu temperatury
PN_EN_ISO_7971_1_2009_UZiarno zbóż -- Oznaczania gęstości w stanie zsypnym, zwanej masą hektolitra -Część 1: Metoda odwoławcza
PN_EN_ISO_7971_2_2009_UZiarno zbóż -- Oznaczania gęstości w stanie zsypnym, zwanej masą hektolitra -Część 2: Metoda sprawdzania przyrządów pomiarowych użytkowych poprzez odniesienie do międzynarodowych wzorcowych przyrządów pomiarowych
PN_EN_ISO_7971_3_2009_UZiarno zbóż -- Oznaczania gęstości w stanie zsypnym, zwanej masą hektolitra -Część 3: Metoda rutynowa
PN_EN_15948_2012_UZiarno zbóż -- Oznaczanie wilgotności i zawartości białka -- Metoda z zastosowaniem techniki pomiarowej spektroskopii transmisyjnej w bliskiej podczerwieni w całym ziarnie
PN_EN_ISO_520_2011_UZiarno zbóż i nasiona roślin strączkowych -- Oznaczanie masy 1000 ziarn
pn-en_iso_20483_2014-02pZiarno zbóż i nasiona roślin strączkowych Oznaczanie zawartości azotu i przeliczanie na zawartość białka Metoda Kjeldahla
PN-EN_ISO_20483_2014-02EZiarno zbóż i nasiona roślin strączkowych Oznaczanie zawartości azotu i przeliczanie na zawartość białka surowego Metoda Kjeldahla
PN_EN_ISO_712_2009_UZiarno zbóż i przetwory zbożowe -- Oznaczanie wilgotności -- Metoda odwoławcza
PN_EN_ISO_24333_2010_AC_2010_UZiarno zbóż i przetwory zbożowe -- Pobieranie próbek
PN_EN_ISO_24333_2010_KOLOR_UZiarno zbóż i przetwory zbożowe -- Pobieranie próbek
pn-en_iso_7973_2016-01eZiarno zbóż i przetwory zbożowe Oznaczanie lepkości mąki Metoda z zastosowaniem amylografu
PN_EN_ISO_712_2012Ziarno zbóż i przetwory zbożowe Oznaczanie wilgotności Metoda odwoławcza
PN_EN_ISO_24333_2012_KOLORZiarno zbóż i przetwory zbożowe Pobieranie próbek
pn-en_iso_27971_2015-07eZiarno zbóż i przetwory zbożowe Pszenica zwyczajna (Triticum aestivum L.) Oznaczanie właściwości alweograficznych ciasta przy stałym dodatku wody dla mąki handlowej lub laboratoryjnej oraz procedura przemiału laboratoryjnego
PN_EN_ISO_7971_1_2010Ziarno zbóż Oznaczanie gęstości w stanie zsypnym, zwanej masą hektolitra Część 1: Metoda odwoławcza
PN_EN_ISO_7971_2_2010Ziarno zbóż Oznaczanie gęstości w stanie zsypnym, zwanej masą hektolitra Część 2: System sprawdzania przyrządów pomiarowych w odniesieniu do międzynarodowego wzorcowego przyrządu pomiarowego
PN_EN_ISO_7971_3_2010Ziarno zbóż Oznaczanie gęstości w stanie zsypnym, zwanej masą hektolitra Część 3: Metoda rutynowa
pn-en_15948_2015-05e_kolorZiarno zbóż Oznaczanie wilgotności i zawartości białka Metoda z zastosowaniem spektroskopii w bliskiej podczerwieni w całym ziarnie
pn-en_iso_5527_2015-03eZiarno zbóż Terminologia
PN_R_74013_2012Ziarno zbóż Wstępna kontrola jakości i badanie cech organoleptycznych
PN_EN_ISO_2171_2010_UZiarno zbóż, nasiona roślin strączkowych i ich przetwory -- Oznaczanie zawartości popiołu metodą spalania
pn-en_iso_11085_2015-10eZiarno zbóż, produkty wytworzone na bazie ziarna zbóż i pasze Oznaczanie zawartości tłuszczu surowego i tłuszczu całkowitego metodą ekstrakcji Randalla
PN_EN_ISO_11085_2010_UZiarno zbóż, przetwory wyprodukowane na bazie zbóż i pasze -- Oznaczanie zawartości tłuszczu surowego i tłuszczu całkowitego metodą ekstrakcji Randalla