Attention!

Polish Standards are protected by Copyright Act.

Files cannot be copied, printed as the whole or share in any form.


Search for standard:
Normy >> 67 >> 67.050 >>
Standard notationStandard name
pn-en_16618_2015-06eAnaliza żywności Oznaczanie akryloamidu w żywności metodą chromatografii cieczowej w połączeniu z tandemową spektrometrią mas (LC-ESI-MS/MS)
pn-en_16619_2015-06eAnaliza żywności Oznaczanie benzo[a]pirenu, benz[a]antracenu, chryzenu i benzo[b]fluorantenu w artykułach żywnościowych metodą chromatografii gazowej w połączeniu ze spektrometrią mas (GC-MS)
PN_EN_15829_2010_UArtykuły żywnościowe -- Oznaczanie ochratoksyny A w porzeczkach, rodzynkach, rodzynkach sułtańskich, mieszance owoców suszonych i suszonych figach -- Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego oraz detekcją fluorescency
PN_EN_15835_2010_UArtykuły żywnościowe -- Oznaczanie ochratoksyny A w żywności dla niemowląt i małych dzieci, której głównym składnikiem są zboża -- Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego oraz detekcją fluorescencyjną
PN_EN_15763_2010_UArtykuły żywnościowe -- Oznaczanie pierwiastków śladowych -- Oznaczanie zawartości arsenu, kadmu, rtęci i ołowiu metodą spektrometrii mas z plazmą wzbudzoną indukcyjnie (ICP-MS) po mineralizacji ciśnieniowej
PN_EN_15764_2010_UArtykuły żywnościowe -- Oznaczanie pierwiastków śladowych -- Oznaczanie zawartości cyny metodą płomieniowej absorpcyjnej spektrometrii atomowej oraz absorpcyjnej spektrometrii atomowej z atomizacją w piecu grafitowym (FAAS i GFAAS) po mineraliz
PN_EN_15765_2010_UArtykuły żywnościowe -- Oznaczanie pierwiastków śladowych -- Oznaczanie zawartości cyny metodą spektrometrii mas z plazmą wzbudzoną indukcyjnie (ICPMS) po mineralizacji ciśnieniowej
PN_EN_16155_2012_UArtykuły żywnościowe -- Oznaczanie sukralozy -- Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej
PN_EN_15911_2010_UArtykuły żywnościowe -- Równoczesne oznaczanie dziewięciu substancji słodzących metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej i aerozolową detekcją światła rozproszonego
PN_EN_15842_2010_UArtykuły żywnościowe -- Wykrywanie alergenów żywnościowych -- Postanowienia ogólne i metody walidacji
PN_EN_15829_2010Artykuły żywnościowe Oznaczanie ochratoksyny A w rodzynkach korynckich, rodzynkach, sułtankach, mieszance suszonych owoców i suszonych figach Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego i detekcją fluorescencyjną
PN_EN_15835_2010Artykuły żywnościowe Oznaczanie ochratoksyny A w żywności na bazie zbóż przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego i detekcją fluorescencyjną
pn-en_13804_2013-06pArtykuły żywnościowe Oznaczanie pierwiastków śladowych i ich form chemicznych Uwagi ogólne i wymagania szczegółowe
pn-en_13805_2014-11eArtykuły żywnościowe Oznaczanie pierwiastków śladowych Mineralizacja ciśnieniowa
PN-EN_12823-1_2014-07EArtykuły żywnościowe Oznaczanie witaminy A metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej Część 1: Pomiar all-E-retinolu i 13-Z-retinolu
PN-EN_14122_2014-07EArtykuły żywnościowe Oznaczanie witaminy B1 metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej
PN-EN_14152_2014-07EArtykuły żywnościowe Oznaczanie witaminy B2 metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej
PN-EN_14164_2014-08EArtykuły żywnościowe Oznaczanie witaminy B6 metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej
PN-EN_12822_2014-08EArtykuły żywnościowe Oznaczanie witaminy E metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej Pomiar α-, β-, γ- i δ- tokoferolu
PN_EN_12821_2009Artykuły żywnościowe Oznaczanie zawartości witaminy D metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej Pomiar cholekalcyferolu (D3) i ergokalcyferolu (D2)
pn-en_12393-1_2014-01pŻywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą GC lub LC-MS/MS Część 1: Warunki ogólne
PN-EN_12393-1_2014-01EŻywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą GC lub LC-MS/MS Część 1: Warunki ogólne
pn-en_12393-2_2014-01pŻywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą GC lub LC-MS/MS Część 2: Metody ekstrakcji i oczyszczania
PN-EN_12393-2_2014-01EŻywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą GC lub LC-MS/MS Część 2: Metody ekstrakcji i oczyszczania
pn-en_12393-3_2014-01pŻywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą GC lub LC-MS/MS Część 3: Oznaczanie i badania potwierdzające
PN-EN_12393-3_2014-01EŻywność pochodzenia roślinnego Metody oznaczania wielu pozostałości pestycydów za pomocą GC lub LC-MS/MS Część 3: Oznaczanie i badania potwierdzające