Attention!

Polish Standards are protected by Copyright Act.

Files cannot be copied, printed as the whole or share in any form.


Search for standard:
Normy >> 65 >> 65.120 >>
Standard notationStandard name
PN-EN_ISO_4833-2_2013-12_AC_2014-04E2014.05.05 POPRAWKA do POLSKIEJ NORMY ICS 07.100.30; 65.120 PN-EN ISO 4833-2:2013-12/AC Wprowadza EN ISO 4833-2:2013/AC:2014, IDT ISO 4833-2:2013/AC1:2014, IDT Mikrobiologia łańcucha żywnościowego Horyzontalna metoda oznaczania liczby drobnoustrojów
PN-EN_16006_2011_Ap1_2014-07E2014.07.28 POPRAWKA do POLSKIEJ NORMY ICS 65.120 PN-EN 16006:2011/Ap1 Pasze Oznaczanie sumarycznej zawartości fumonizyn B1 i B2 w mieszankach paszowych z oczyszczaniem na kolumienkach powinowactwa immunologicznego i zastosowaniem RP-HPLC z detekcją f
pn-en_iso_6498_2012_ap1_2014-11e2014.12.01 POPRAWKA do POLSKIEJ NORMY ICS 65.120 PN-EN ISO 6498:2012/Ap1 Pasze Wskazówki do przygotowania próbek  Copyright by PKN, Warszawa 2014 nr ref. PN-EN ISO 6498:2012/Ap1:2014-11 Wszelkie prawa autorskie zastrzeżone. Żadna część niniejszej
pn-en_16278_2012_ap1_2015-10e2015.10.12 POPRAWKA do POLSKIEJ NORMY ICS 65.120 PN-EN 16278:2012/Ap1 Pasze Oznaczanie nieorganicznego arsenu metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej z generowaniem wodorków po ekstrakcji z zastosowaniem mikrofal  Copyright by PKN, Warszawa 2015
PN_EN_ISO_22005_2007_UIdentyfikowalność w łańcuchu pasz i żywności -- Ogólne zasady i podstawowe wymagania przy projektowaniu i wdrażaniu systemu
PN_EN_16206_2012_UPasze -- Oznaczanie arsenu metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej z generowaniem wodorków (HGAAS) po trawieniu ciśnieniowym z zastosowaniem mikrofal (ekstrakcja 65 % kwasem azotowym i 30 % nadtlenkiem wodoru)
PN_EN_16162_2012_U_KOLORPasze -- Oznaczanie dekokwinatu metodą HPLC z detekcją fluorescencyjną
PN_EN_15791_2009_UPasze -- Oznaczanie deoksyniwalenolu w paszach -- Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumienkach powinowactwa immunologicznego
PN_EN_16215_2012_UPasze -- Oznaczanie dioksyn i dioksynopodobnych PCB metodą GC-HRMS oraz wskaźnikowych PCB metodą GC-HRMS
PN_EN_16160_2012_UPasze -- Oznaczanie kwasu cyjanowodorowego metodą HPLC
PN_EN_16278_2012_UPasze -- Oznaczanie nieorganicznego arsenu metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej z generowaniem wodorków po ekstrakcji z zastosowaniem mikrofal
PN_EN_15782_2009_UPasze -- Oznaczanie nikarbazynu -- Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej
PN_EN_16007_2011_UPasze -- Oznaczanie ochratoksyny A w paszach przez oczyszczanie na kolumienkach powinowactwa immunologicznego i zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej z detekcją fluorescencyjną
PN_EN_16277_2012_UPasze -- Oznaczanie rtęci metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej z wykorzystaniem zimnych par (CVAAS) po trawieniu ciśnieniowym z zastosowaniem mikrofal (ekstrakcja przy użyciu 65 % kwasu azotowego i 30 % nadtlenku wodoru)
PN_EN_16159_2012_UPasze -- Oznaczanie selenu metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej z generowaniem wodorków (HGAAS) po trawieniu z wykorzystaniem mikrofal (ekstrakcja 65 % kwasem azotowym i 30 % nadtlenkiem wodoru)
PN_EN_15781_2009_UPasze -- Oznaczanie soli amonowej maduramycyny metodą HPLC z fazą odwróconą po derywatyzacji pokolumnowej
PN_EN_16006_2011_UPasze -- Oznaczanie sumarycznej zawartości fumonizyn B1 i B2 w mieszankach paszowych z oczyszczaniem na kolumienkach powinowactwa immunologicznego i zastosowaniem RP-HPLC z detekcją fluorescencyjną po derywatyzacji przedkolumnowej lub pokolumnowej
PN_EN_15621_2012_UPasze -- Oznaczanie wapnia, sodu, fosforu, magnezu, potasu, siarki, żelaza, cynku, miedzi, manganu i kobaltu po mineralizacji ciśnieniowej metodą ICP-AES
PN-EN_ISO_13903_2005EPasze -- Oznaczanie zawartości aminokwasów
PN_EN_16279_2012_UPasze -- Oznaczanie zawartości fluorków po ekstrakcji kwasem chlorowodorowym metodą elektrody jonoselektywnej (ISE)
PN_EN_16158_2012_UPasze -- Oznaczanie zawartości semduramycyny -- Metoda chromatografii cieczowej z zastosowaniem "rozgałęzionego" podejścia analitycznego
PN_EN_ISO_6869_2002_UPasze -- Oznaczanie zawartości wapnia, miedzi, żelaza, magnezu, manganu, potasu, sodu i cynku -- Metoda absorpcyjnej spektrometrii atomowej
PN-EN_ISO_14565_2002EPasze -- Oznaczanie zawartości witaminy A -- Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej
PN-EN_ISO_6867_2002EPasze -- Oznaczanie zawartości witaminy E -- Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej
PN_EN_15792_2009_UPasze -- Oznaczanie zearalenonu w paszach -- Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z detekcją fluorescencyjną i oczyszczaniem na kolumienkach powinowactwa immunologicznego
PN_EN_ISO_6498_2012_U_KOLORPasze -- Wskazówki do przygotowania próbek
PN_EN_15785_2009_UPasze -- Wykrywanie i oznaczanie liczby Bifidobacterium spp.
PN_EN_15788_2009_UPasze -- Wykrywanie i oznaczanie liczby Enterococcus (E. faecium) spp.
PN_EN_15787_2009_UPasze -- Wykrywanie i oznaczanie liczby Lactobacillus spp.
PN_EN_15786_2009_UPasze -- Wykrywanie i oznaczanie liczby Pediococcus spp.
PN_EN_15784_2009_UPasze -- Wykrywanie i oznaczanie liczby przypuszczalnych Bacillus spp.
PN_EN_15789_2009_UPasze -- Wykrywanie i oznaczanie liczby szczepów drożdży probiotycznych
PN_EN_ISO_30024_2010Pasze Oznaczanie aktywności fitazy
PN-EN_16206_2012PPasze Oznaczanie arsenu metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej z generowaniem wodorków (HGAAS) po trawieniu ciśnieniowym z zastosowaniem mikrofal (trawienie 65 % kwasem azotowym(V) i 30 % nadtlenkiem wodoru)
PN_EN_15791_2012Pasze Oznaczanie deoksyniwalenolu w paszy Metoda HPLC z oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego
pn-en_16278_2012pPasze Oznaczanie nieorganicznego arsenu metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej z generowaniem wodorków (HG-AAS) po trawieniu z wykorzystaniem mikrofal i rozdziale przez ekstrakcję do fazy stałej (SPE)
PN_EN_16007_2012Pasze Oznaczanie ochratoksyny A w paszy przez oczyszczanie na kolumnie powinowactwa immunologicznego i zastosowanie wysokosprawnej chromatografii cieczowej z detekcją fluorescencyjną
PN_EN_15742_2011Pasze Oznaczanie pestycydów chloroorganicznych (OC) i polichlorowanych bifenyli (PCB) metodą GC/ECD
PN_EN_15741_2011Pasze Oznaczanie pestycydów chloroorganicznych (OC) i polichlorowanych bifenyli (PCB) metodą GC/MS
PN-EN_16277_2012PPasze Oznaczanie rtęci metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej z wykorzystaniem zimnych par (CVAAS) po trawieniu ciśnieniowym z zastosowaniem mikrofal (ekstrakcja z użyciem 65 % kwasu azotowego(V) i 30 % nadtlenku wodoru)
PN-EN_16159_2012PPasze Oznaczanie selenu metodą absorpcyjnej spektrometrii atomowej z generowaniem wodorków (HGAAS) po trawieniu z zastosowaniem mikrofal (trawienie 65 % kwasem azotowym(V) i 30 % nadtlenkiem wodoru)
pn-en_15781_2009pPasze Oznaczanie soli amonowej maduramycyny metodą HPLC z fazą odwróconą po derywatyzacji pokolumnowej
PN-EN_16006_2011PPasze Oznaczanie sumarycznej zawartości fumonizyn B1 i B2 w mieszankach paszowych z oczyszczaniem przy wykorzystaniu powinowactwa immunologicznego i zastosowaniem RP-HPLC z detekcją fluorescencyjną po derywatyzacji przedkolumnowej lub pokolumnowej
PN-EN_16279_2012PPasze Oznaczanie zawartości fluorku metodą elektrody jonoselektywnej (ISE) po wcześniejszym traktowaniu kwasem chlorowodorowym
PN-EN_ISO_14183_2008PPasze Oznaczanie zawartości monenzyny, narazyny i salinomycyny Metoda chromatografii cieczowej z derywatyzacją pokolumnową
PN_EN_ISO_13906_2009Pasze Oznaczanie zawartości włókna kwaśnodetergentowego (ADF) i ligniny kwaśnodetergentowej (ADL)
PN_EN_15792_2012Pasze Oznaczanie zearalenonu w paszach Metoda wysokosprawnej chromatografii cieczowej z detekcją fluorescencyjną i oczyszczaniem na kolumnie powinowactwa immunologicznego
pn-en_iso_6498_2012p_kolorPasze Wytyczne do przygotowania próbki
PN_EN_ISO_12099_2010_UPasze, ziarno zbóż i produkty przemiału -- Wytyczne stosowania spektrometrii bliskiej podczerwieni
pn-en_16160_2012pWprowadza Pasze Oznaczanie kwasu cyjanowodorowego metodą HPLC
pn-en_iso_11085_2015-10eZiarno zbóż, produkty wytworzone na bazie ziarna zbóż i pasze Oznaczanie zawartości tłuszczu surowego i tłuszczu całkowitego metodą ekstrakcji Randalla
PN_EN_ISO_11085_2010_UZiarno zbóż, przetwory wyprodukowane na bazie zbóż i pasze -- Oznaczanie zawartości tłuszczu surowego i tłuszczu całkowitego metodą ekstrakcji Randalla