UWAGA!

Polskie Normy zamieszczone na tym serwerze chronione są prawem autorskim.

Pliki nie mogą być kopiowane, drukowane w całości i udostępniane w jakiejkolwiek formie.


Wyszukaj normę:
Normy >> 07 >> 07.100 >>
Numer normyTytuł normy
PN-EN_ISO_6579_2003_AC_2014_11P
PN-EN_ISO_4833-2_2013-12_AC_2014-04E2014.05.05 POPRAWKA do POLSKIEJ NORMY ICS 07.100.30; 65.120 PN-EN ISO 4833-2:2013-12/AC Wprowadza EN ISO 4833-2:2013/AC:2014, IDT ISO 4833-2:2013/AC1:2014, IDT Mikrobiologia łańcucha żywnościowego Horyzontalna metoda oznaczania liczby drobnoustrojów
PN_EN_ISO_8199_2010Jakość wody Ogólne wytyczne oznaczania liczby bakterii metodą hodowli
pn-en_iso_9308-1_2014-12pJakość wody Oznaczanie ilościowe Escherichia coli i bakterii grupy coli Część 1: Metoda filtracji membranowej do badania wód o małej ilości mikroflory towarzyszącej
pn-en_iso_9308-1_2014-12eJakość wody Oznaczanie ilościowe Escherichia coli i bakterii grupy coli Część 1: Metoda filtracji membranowej do badania wód o małej ilości mikroflory towarzyszącej
pn-en_iso_9308-2_2014-06pJakość wody Oznaczanie ilościowe Escherichia coli i bakterii grupy coli Część 2: Metoda najbardziej prawdopodobnej liczby
PN-EN_ISO_9308-2_2014-06EJakość wody Oznaczanie ilościowe Escherichia coli i bakterii grupy coli Część 2: Metoda najbardziej prawdopodobnej liczby
pn-en_iso_11731-2_2008pJakość wody Wykrywanie i oznaczanie ilościowe bakterii z rodzaju Legionella Część 2: Metoda filtracji membranowej dla wód o małej liczbie bakterii
pn-en_16493_2014-12eJakość wody Wymagania nomenklaturowe dotyczące rejestracji danych o bioróżnorodności, taksonomiczne listy gatunków i klucze
PN-EN_ISO_17994_2014-04EJakość wody Wytyczne do porównania względnego odzysku mikroorganizmów według dwóch metod ilościowych
PN_EN_ISO_16212_2011_UKosmetyki -- Mikrobiologia -- Oznaczanie liczby drożdży i pleśni
PN_EN_ISO_29621_2011_UKosmetyki -- Mikrobiologia -- Przewodnik do oceny ryzyka i identyfikacji produktów niskiego ryzyka mikrobiologicznego
PN_EN_ISO_11930_2012_UKosmetyki -- Mikrobiologia -- Test skuteczności i ocena zakonserwowania produktów kosmetycznych
PN_EN_ISO_18415_2011_UKosmetyki -- Mikrobiologia -- Wykrywanie mikroorganizmów specyficznych i niespecyficznych
pn-en_iso_17516_2014-11eKosmetyki Mikrobiologia Limity mikrobiologiczne
pn-en_iso_18416_2016-01eKosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Candida albicans
PN_EN_ISO_21150_2010Kosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Escherichia coli
pn-en_iso_21150_2016-01eKosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Escherichia coli
PN_EN_ISO_22717_2010Kosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Pseudomonas aeruginosa
pn-en_iso_22717_2016-01eKosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Pseudomonas aeruginosa
PN_EN_ISO_22718_2010Kosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Staphylococcus aureus
pn-en_iso_22718_2016-01eKosmetyki Mikrobiologia Wykrywanie obecności Staphylococcus aureus
PN_EN_ISO_13720_2010_UMięso i przetwory mięsne -- Oznaczanie liczby przypuszczalnych Pseudomonas sp.
pn-en_iso_16649-3_2015-07eMikrobiologia łańcucha żywnościowego Horyzontalna metoda oznaczania liczby beta-glukuronidazo-dodatnich Escherichia coli Część 3: Wykrywanie i oznaczanie techniką najbardziej prawdopodobnej liczby z zastosowaniem 5-bromo-4-chloro-3-indolilo-
pn-en_iso_17604_2015-10eMikrobiologia łańcucha żywnościowego Pobieranie próbek z tusz do badań mikrobiologicznych
pn-en_iso_18743_2015-11eMikrobiologia łańcucha żywnościowego Wykrywanie larw włośni Trichinella w mięsie metodą wytrawiania
PN_EN_ISO_16140_2004_A1_2011_UMikrobiologia żywności i pasz -- Protokół walidacji metod alternatywnych
PN_EN_ISO_6887_5_2010_UMikrobiologia żywności i pasz -- Przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych -- Część 5: Specyficzne zasady przygotowania mleka i przetworów mlecznych
PN_EN_ISO_6887_4_2005_A1_2011_UMikrobiologia żywności i pasz -- Przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych -- Część 4: Specyficzne zasady przygotowania produktów innych niż mleko i przetwory mleczne, mięso i pr
PN_EN_ISO_22118_2011_UMikrobiologia żywności i pasz -- Reakcja łańcuchowa polimerazy (PCR) do wykrywania drobnoustrojów chorobotwórczych w żywności -- Charakterystyka molekularnych metod wykrywania
PN_EN_ISO_22119_2011_UMikrobiologia żywności i pasz -- Reakcja łańcuchowa polimerazy (PCR) do wykrywania drobnoustrojów chorobotwórczych w żywności -- Ogólne wymagania i definicje
PN_EN_ISO_6887_5_2010Mikrobiologia żywności i pasz Przygotowanie próbek, zawiesiny wyjściowej i rozcieńczeń dziesięciokrotnych do badań mikrobiologicznych Część 5: Specyficzne zasady przygotowania mleka i przetworów mlecznych
PN_EN_ISO_7218_2008_Ap1_2010Mikrobiologia żywności i pasz Wymagania ogólne i zasady badań mikrobiologicznych
PN-EN_ISO_7218_2008_A1_2013-10EMikrobiologia żywności i pasz Wymagania ogólne i zasady badań mikrobiologicznych
pn-en_iso_7218_2008_a1_2013-10pMikrobiologia żywności i pasz Wymagania ogólne i zasady badań mikrobiologicznych
PKN_ISO_TS_19036_2011Mikrobiologia żywności i pasz Wytyczne do szacowania niepewności pomiaru w metodach ilościowych
PKN_CEN_ISO_TS_11133_1_2009Mikrobiologia żywności i pasz Wytyczne dotyczące przygotowania i wytwarzania pożywek Część 1: Ogólne wytyczne dotyczące kontroli jakości pożywek przygotowywanych w laboratorium
PN-EN_ISO_11133_2014-07EMikrobiologia żywności, pasz i wody Przygotowanie, produkcja, przechowywanie i przeprowadzanie badań pożywek
pn-en_iso_11133_2014-07eMikrobiologia żywności, pasz i wody Przygotowanie, produkcja, przechowywanie i przeprowadzanie badań pożywek
PN_ISO_20128_2012Przetwory mleczne Oznaczanie liczby przypuszczalnego Lactobacillus acidophilus na pożywce selektywnej Metoda liczenia kolonii w temperaturze 37 °C
PN_EN_ISO_11737_2_2010_USterylizacja wyrobów medycznych -- Metody mikrobiologiczne -- Część 2: Badania sterylności stosowane podczas określania, walidacji i przebiegu procesu sterylizacji
PN_EN_ISO_11737_2_2010Sterylizacja wyrobów medycznych Metody mikrobiologiczne Część 2: Badania sterylności wykonywane podczas określania, walidacji i utrzymywania skuteczności procesu sterylizacji
pn-en_16421_2015-01eWpływ materiałów na wodę przeznaczoną do spożycia przez ludzi Zwiększenie wzrostu mikroorganizmów (EMG)